ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Α.Α.

 

Το Δ.Σ. της Ε.Π.Α.Α συνεδρίασε εκτάκτως στις 13/10/11 και αναφορικά με το υπ΄αριθμ.Πρωτ.80448/3-10-11 έγγραφο της Γενικής Δ/ντριας της Δ/νσης Πρόληψης Εγκληματικότητας και Σωφρονιστικής  Αγωγής  Ανηλίκων του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με το οποίο ανακοινώνεται ότι είναι αδύνατη η επιχορήγηση των Ε.Π.Α από τον Ιούλιο και εξής. Και επ΄αυτού εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση –διαμαρτυρία.

 

Το Δ.Σ. της Ε.Π.Α.Α. για την απροσδόκητη απόφαση της Πολιτείας να περικόψει την επιχορήγηση της λειτουργίας της Ε.Π.Α.Α εκφράζει απορία, λύπη, οργή και αγανάκτηση, για τους εξής λόγους:

 

Με δεδομένο ότι  η Ε.Π.Α.Α συντηρεί Στέγη φιλοξενίας ανηλίκων συνεχώς και αδιαλείπτως από το έτος 1974, στην οποία φιλοξενούνται νυχθημερόν είκοσι (20) παιδιά, είναι  αδιανόητο να περικοπούν τα προς το ζην  των  φιλοξενουμένων  παιδιών και τα λειτουργικά έξοδα της Στέγης.

 

Η Ε.Π.Α.Α έχει ως σκοπό την πρόληψη της θυματοποίησης και παραβατικότητας  των Ανηλίκων, η οποία στις μέρες μας είναι σε έξαρση λόγω και της οικονομικής κρίσης. Και ενώ η Πολιτεία θα έπρεπε να ενισχύει, ως πρώτη προτεραιότητα το έργο μας, ελλείψει άλλων κρατικών δομών προστασίας ανηλίκων, ωστόσο το αποδυναμώνει.             
 

Με βάση την παραπάνω απόφαση της Πολιτείας καθίσταται ανενεργός η λειτουργία της υπάρχουσας κοινωνικής υπηρεσίας της Ε.Π.Α.Α. σημειωτέον ότι εξυπηρετεί όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, καθόσον οι κοινωνικοί  λειτουργοί  μισθοδοτούνται από την Κρατική επιχορήγηση. Επίσης  καθίσταται αδύνατη και η μισθοδοσία του διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού της Ε.Π.Α.Α..                                                           
 

Ήδη λόγω της προηγηθείσης μείωσης της κρατικής επιχορήγησης, κατέστη αδύνατη η πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών των υπαλλήλων της Ε.Π.Α.Α καθώς και η πληρωμή της Δ.Ε.Η., ΕΥΔΑΠ και άλλων άμεσων και καίριων βιοτικών αναγκών (τροφίμων, πετρελαίου κ.λ.π).                         
 

Το Δ.Σ. της Ε.Π.Α.Α. βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση να ανταποκριθεί στο έργο του, διότι  και  η εξεύρεση δωρητών, χορηγών και εθελοντών έχει περιοριστεί δραστικά λόγω της οικονομικής συγκυρίας.

 

Αθήνα, 14-10-2011

Η Πρόεδρος  του Δ.Σ.της Ε.Π.Α.Α.

ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΝΤΑΖΗ ΜΕΛΙΣΤΑ

ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΦΕΤΩΝ